Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΖΥΓΙΟ: TA ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕIΣ

ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΣΟΥ

Ασφαλώς και υπάρχει η πιθανότητα ο φίλος του φίλου και ο γνωστός του γνωστού να σου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με χαμηλότερη αμοιβή, να σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και να στέλνουν περιστασιακά χαιρετίσματα στον κοινό σας κουμπάρο. Όμως ξεχνάς ότι ο εξαίρετος κατά τα λοιπά συλλειτουργός της δικαιοσύνης είναι ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ, που σημαίνει ότι αυτόν θα τον χρειαστείς ΑΦΟΥ σκοτώσεις τη γυναίκα σου και ΟΧΙ ΠΡΙΝ.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Και κάπως έτσι καταλήγεις στο μπατζανάκη του κολλητού σου. Αν σου έχει περάσει αμυδρά από το μυαλό η σκέψη να χωρίσεις ή αν υποψιάζεσαι ότι το έτερόν σου ήμισυ κάνει παρόμοιες σκέψεις, ξεκίνα την έρευνα. Γράψε στο google τη λέξη διαζύγιο. Διάβασε, ρώτα, ενημερώσου (για να διαβάζεις αυτή την ανάρτηση, είσαι σε καλό δρόμο).
Αν έχεις φίλους που έχουν πρόσφατα χωρίσει, ρώτησε τους αν έμειναν ικανοποιημένοι από το δικηγόρο τους. Μην εκπλαγείς αν κάποιοι σου συστήσουν το δικηγόρο της πρώην συζύγου τους. Συμβουλέψου όχι μόνο έναν, αλλά και δύο και τρεις δικηγόρους μέχρι να βρεις αυτόν που σε κάνει να νιώθεις άνετα και σου εμπνέει εμπιστοσύνη.
Μάθε τα δικαιώματά σου και διερεύνησε τις εναλλακτικές σου πολύ πριν αποφασίσεις να χωρίσεις και όχι όταν κληθείς να το πράξεις σε συνθήκες έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ο θυμός, η ανυπομονησία να ξεμπερδεύεις με τα διαδικαστικά, η επιθυμία για εκδίκηση και η πικρία είναι κακοί σύμβουλοι. Ακόμη και το πιο φιλικό διαζύγιο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ζητήματα που αν δεν προβλεφθούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως, θα τα βρεις αργότερα μπροστά σου.

ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ

Ακόμη κι αν η γειτόνισσα έχει στο ενεργητικό της περισσότερα διαζύγια από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, μην ξεχνάς ότι βασίζει τις συμβουλές της στις προσωπικές της εμπειρίες. Μπορεί η προσωπική σας ζωή να εμφανίζει σημαντικές ομοιότητες, ωστόσο ο δικαστής αποφασίζει στηριζόμενος σε πολλαπλά κριτήρια και παραμέτρους. Άκουσε τη φίλη σου, θα σου δώσει πολύτιμες πληροφορίες και συναισθηματική στήριξη. Κράτα όμως σημειώσεις και απευθύνσου στον ειδικό να σου λύσει τις απορίες.

ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ

Η διαδικασία του διαζυγίου, ιδίως στην περίπτωση της αντιδικίας, περιλαμβάνει και αποκάλυψη στο δικηγόρο πολύ προσωπικών και ευαίσθητων ζητημάτων, με αποτέλεσμα να νιώθεις ευάλωτος και εκτεθειμένος. Θα πρέπει όμως να του πεις την αλήθεια. Όλη την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος. Εκτός του ότι ο δικηγόρος σου δεσμεύεται από το απόρρητο και οφείλει να τηρεί αυστηρή εχεμύθεια για όσα του εμπιστεύεσαι, έχει ακούσει και δει τόσα πολλά, που ό,τι και να του πεις δεν πρόκειται να τον σοκάρει. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να σε εκπροσωπήσει αποτελεσματικά. Σίγουρα το να αιφνιδιαστεί στο ακροατήριο με γεγονότα που του είχες αποκρύψει, πλήττει την αξιοπιστία σου και δυσχεραίνει την άμυνά σου. Αν σε δυσκολεύει να μιλήσεις για κάποια πράγματα, είναι πολύ καλύτερο να τα γράψεις. Μια αναλυτική καταγραφή των σημαντικότερων περιστατικών σε χρονολογική σειρά θα σε απαλλάξει από πολλές ώρες προφορικής ανάπτυξης και συνεπακόλουθα από τις αντίστοιχες χρεώσεις.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ

Καλό το να αναζητάς συμπαράσταση σε μια τόσο δύσκολη στιγμή και να μοιράζεσαι με έμπιστους φίλους τα προβλήματά σου. Αλλά το να λες στην κομμώτρια, τη μανικιουρίστα, το μανάβη της γειτονιάς και τους πεντάχρονους συμμαθητές του γιου σου πόσο κάθαρμα ήταν ο πρώην σου είναι ακραίο και ριψοκίνδυνο. Πόσο μάλλον το να βγάζεις όλα τα άπλυτα του στη φόρα με φωτογραφίες και σχόλια στο facebook.
Ακόμη και οι καλοπροαίρετοι κοινοί φίλοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν, αποκαλύπτοντας άθελά τους στον αντίδικο τη στρατηγική που σκοπεύεις να ακολουθήσεις ή προσωπικές σου σκέψεις που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σου.
Είναι λογικό να θέλεις να αποκατασταθεί η αλήθεια όταν η αντίπαλη πλευρά διασπείρει για εσένα φήμες και κακεντρεχή σχόλια, αλλά, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, συζήτησε τις ανησυχίες σου με το δικηγόρο σου και περιόρισε τον κύκλο των ανθρώπων που εμπιστεύεσαι στα πιο κοντινά σου άτομα .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.